Pinoli krém s kakaem a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jahody zahradní
  • 5 g Kakao - prášek
  • 25 g Cukr krupice
  • 10 g Dýňová semínka
  • 10 g Oříšky piniové
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 197.6 mg
  • Vláknina 4665.1 mg
  • Vitamín A 4665.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a 15g cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme piniové oříšky a pražená dýňová semínka.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30min v troubě předehřáté na 140C. Poté plát necháme vychladnout a nalámeme na kousky.

  • 3

    Mezitím připravíme krém. Ušleháme smetanu, přidáme zbytek cukru a kůru nastrouhanou z poloviny citronu.

  • 4

    Rozdělíme na dezertní talířky, proložíme kousky křupavých plátků, dozdobíme nakrájenými jahodami, posypeme kakaem a lístky máty.

Komentáře k receptu