Krém zvaný bavorský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 300 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 8 ks Želatina
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 585.3 mg
  • Draslík 47.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk podélně nakrojíme a vyškrábeme z něj nožem dřeň, vyškrabanou dřeň i lusk vložíme do mléka.

  • 2

    Studenou vodu vlijeme do hrnku a necháme v ní nabobtnat želatinu.

  • 3

    Do misky vlijeme žloutky, přidáme cukr a ušleháme krém.

  • 4

    Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a stále mícháme, během míchání postupně přiléváme do krému ze žloutků. Jakmile všechno mléko vlijeme, přemístíme mísu do vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ale krém příliš zahřívat, protože by nezhoustl.

  • 5

    Vymačkáme ve vodě nabobtnalou želatinu, postupně ji zamícháme do horkého krému.

  • 6

    Pak mísu přendáme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud krém nezchladne.

  • 7

    Ještě než začne krém tuhnout, vmícháme do něj ušlehanou smetanu.

  • 8

    Kovovou formu vypláchneme vodou a vložíme do ní krém. Zakryjeme průsvitnou fólií a odložíme do chladničky přibližně na 4 hodiny. Počkáme, dokud neztuhne.

  • 9

    Než budeme krém podávat, vložíme formu na chvilku do horké vody, poté krém vyklopíme na mísu. Nakrájíme na dílky a podáváme.

Komentáře k receptu