Lívance s prosciuttem a melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Prosciutto sušené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Meloun žlutý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 154.4 mg
  • Draslík 140.4 mg
  • Vláknina 10171 mg
  • Vitamín A 10171 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, prášku do pečiva, cukru, soli, žloutků, majoránky a mléka umícháme hladké těsto. Bílky a smetanu vyšleháme dotuha a postupně zapracujeme do těsta. Meloun okrájíme ze slupky, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme a klademe na ní po lžíci těsta, z kterého smažíme po obou stranách malé lívance.

  • 3

    Lívanečky ozdobíme plátkem melounu a šunky a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu