Muffiny s javorovým sirupem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 340 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Cukr krupice
 - 100 g Cukr moučkový
 - 170 g Ořechy pekanové
 - 300 ml Mléko - podmáslí
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
 - 3 polévková lžíce Sirup javorový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 183 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 152.7 mg
 - Draslík 196.1 mg
 - Vláknina 9068.9 mg
 - Vitamín A 9068.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si formu na 24 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Na plech rozprostřeme pekanové ořechy a asi 5 minut je pražíme v troubě, poté necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí.
 - 
                                3
V jiné nádobě rozmixujeme oba cukry, javorový sirup a změklé máslo. Řádně vyšleháme mixerem do lehké pěny. Poté postupně zašleháváme po jednom vejce. Do této směsi vlijeme polovinu podmáslí a polovinu suché směsi a poté druhé poloviny. Na závěr do hmoty vmícháme posekané pekanové ořechy.
 - 
                                4
Formičky naplníme asi do 2/3, zdobíme polovinami z 30 kusů pekanových ořechů a pečeme zhruba 25 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Hotové muffiny po pěti minutách chladnutí vyklopíme na síto a necháme úplně vychladnout.