Rozmarýnové muffiny
Suroviny
- 300 g Dýně
 - 220 g Brambory
 - 220 g Brambory sladké (Batáty)
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 626 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 199.9 mg
 - Draslík 498.3 mg
 - Vláknina 3888.5 mg
 - Vitamín A 3888.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme a zbavíme jádřince. Brambory a sladké brambory oloupeme a všechny 3 suroviny nakrájíme na kostičky o hraně 2 cm. Rozmarýn nasekáme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Parmezán nastrouháme nahrubo.
 - 
                                3
Do zapékací misky s 1 lžící olivového oleje dáme kostičky dýně, brambor a sladkých brambor, polovinu rozmarýnu a mořskou sůl, důkladně promícháme a 20 minut pečeme v troubě předehřáté na 220 °C.
 - 
                                4
V zadělávací míse smícháme vejce, smetanu, mléko, česnek, parmezán, druhou polovinu nasekaného rozmarýnu, zchladlou dýňovo-bramborovou směs, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Formu na 12 muffinů vymastíme, vyložíme pečícími papírovými košíčky, které naplníme vzniklým těstem.
 - 
                                6
Pečeme 50-35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.