Rebarborový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 125 g Ovesné vločky
  • 30 ml Voda pitná
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 968.5 mg
  • Vláknina 16882 mg
  • Vitamín A 16882 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací formičky vytřeme máslem. Jablka a rebarboru očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Dáme do hrnce a přidáme cukr a vodu.

  • 2

    Jablka s rebarborou uvedeme k varu a přiklopené povaříme 6 minut. Müsli smícháme s moukou, práškem do pečiva, cukrem a zbytkem másla. Uvařená jablka s rebarborou rozdělíme do formiček a posypeme ovesnými vločkami. Pečeme při 200 °C 15 minut.

Komentáře k receptu