Palačinkové závitky na zmrzlině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Kompot broskvový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 2812.9 mg
  • Vitamín A 2812.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme do mísy, mléko smícháme s 50 ml vody a rozmícháme s moukou. Přidáme cukr, sůl, vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut stát, poté vmícháme vejce a 2 lžíce oleje.

  • 2

    Z těsta upečeme na zbylém oleji postupně 4 palačinky. Necháme je částečně vychladnout, potřeme marmeládou a zavineme.

  • 3

    4 půlky kompotovaných broskví necháme okapat, rozdělíme je na 4 mističky a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Palačinky rozkrájíme na plátky, vložíme je na broskve a zmrzlinu. Dezert posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu