Pěna z jablek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 202.1 mg
- Vláknina 7125 mg
- Vitamín A 7125 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka. 
- 
                                2Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout. 
- 
                                3Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny. 
- 
                                4Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        