Pěna z pečených jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Piškoty cukrářské
  • 5 ks Jablka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3277 kcal
  • Sacharidy 585 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 3236 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 585 g
  • Cholesterol 328 mg
  • Draslík 870.9 mg
  • Vláknina 25513 mg
  • Vitamín A 25513 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme.

  • 2

    V misce třeme bílky s cukrem do pěny. Vychladlá jablka zakapeme citronovou šťávou, promícháme a postupně přidáváme k bílkové pěně. Třeme tak dlouho, až pěna zhoustne a zvětší objem.

  • 3

    Podáváme v mističkách a každou porci ozdobíme cukrářskými piškoty.

Komentáře k receptu