Jahodová pěna k plnění dezertů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 400 g Cukr moučkový
  • 700 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Rum
  • 5 ml Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 129 mg
  • Vláknina 3333.3 mg
  • Vitamín A 3333.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.

  • 2

    Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.

  • 3

    Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.

Komentáře k receptu