Pěna z marsaly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 70 g Piškoty cukrářské
  • 150 ml Víno Marsala
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 37.1 mg
  • Vláknina 233.3 mg
  • Vitamín A 233.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, pak přidáme marsalu. Znovu šleháme. Vložíme misku na pánev s horkou vodou tak, aby se jí nedotýkala. Za stálého šlehání mírně zahřejeme, až je pěna hustá a krémová a vytváří špičky. Sejmeme ze sporáku a šleháme do chladnutí. Nalijeme do 6 skleněných misek a podáváme s piškoty.

Komentáře k receptu