Jahody ve vinné pěně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 100 g Mandle
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 200 g Smetana jihočeská lahodná33%
  • 2 ks Vaječný žloutek sušený
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 129.2 mg
  • Draslík 574.2 mg
  • Vláknina 13626.7 mg
  • Vitamín A 13626.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.

  • 2

    Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.

  • 3

    Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu