Šlehaná pěna s sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 100 ml Sherry brandy
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 36.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.

  • 2

    Přilijeme do mísy sherry.

  • 3

    Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

  • 4

    Pak misku vyndáme a buď krém ihned podáváme, nebo ho vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Pěnu vložíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu