Karamelové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle plátky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 123 mg
  • Vláknina 2014.9 mg
  • Vitamín A 2014.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme celá vejce, moučkový cukr, skořici, hřebíček a anýz. Mixujeme asi 5 minut.

  • 2

    Cukr upálíme na pánvi na karamel, zalijeme vodou, rozvaříme a po vychladnutí jej nalijeme do mixéru. Přidáme mouku s práškem do pečiva a umixujeme.

  • 3

    Vzniklé těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

  • 4

    Po vychladnutí nakrájíme moučník na řezy.

Komentáře k receptu