Brownies s hořkou čokoládou a vlašskými ořechy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 300 g Čokoláda hořká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 137.3 mg
  • Vláknina 3042.8 mg
  • Vitamín A 3042.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Dortovou formu vymastíme a vysypeme moukou.

  • 2

    Ve vodní lázni rozpustíme 125 g hořké čokolády a necháme zchladnout.

  • 3

    V míse smícháme máslo, vejce, cukr a pomocí mixéru vymícháme do krému. Přidáme vanilkový cukr a promícháme. Do směsi pak přimícháme čokoládu, mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a vymícháme hladké těsto.

  • 4

    Nakonec do těsta přimícháme polovinu nasekaných vlašských ořechů a těsto nalijeme do dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.

  • 5

    Ve vodní lázni rozpustíme zbytek hořké čokolády a nalijeme ji na vychladlé upečené těsto, povrch posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu