Dýňové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 30 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Cukr vanilka
  • 8 g Muškátový květ
  • 10 g Skořice mletá
  • 15 g Dýňová semínka
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 514.4 mg
  • Vláknina 5950.5 mg
  • Vitamín A 5950.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Do misky nasypeme dýni, vidličkou rozmačkáme, přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, mletý muškát, skořici, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Formu na dorty vysteleme papírem na pečení, naplníme těstem, posypeme dýňovými semínky, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut.

  • 3

    Těsto necháme vychladnout, nakrájíme na řezy, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře k receptu