Hrozinkové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 šálek Syrovátka
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 36.9 mg
  • Draslík 138.9 mg
  • Vláknina 2638.8 mg
  • Vitamín A 2638.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, cukru, syrovátky, mouky, prášku do pečiva, hrozinek a soli zaděláme těsto. Necháme je vykynout.

  • 2

    Z těsta tvarujeme bochánky a rovnáme je na vymaštěný plech. Ozdobíme je šikmými řezy a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Bochánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu