Nedělní bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 374.5 mg
  • Vláknina 7713.3 mg
  • Vitamín A 7713.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme do pěny, přisypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, cukr a v troše vlažného mléka vzešlý kvásek z droždí. Přilijeme zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Zapracujeme do něj omyté a osušené hrozinky a necháme vykynout na teplém místě.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé kulaté bochánky, urovnáme je na tukem pomaštěný plech a necháme znovu kynout. Před pečením bochánky potřeme vejcem rozšlehaným s medem.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova a podáváme pocukrované.

Komentáře k receptu