Pletýnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 47.2 mg
  • Vláknina 1665 mg
  • Vitamín A 1665 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí spolu se špetkou cukru rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 10 minut kynout. Potom přidáme rozpuštěné, vychladlé máslo, vejce, sůl a vypracujeme těsto.

  • 2

    Po vykynutí těsto rozdělíme na 30 dílků, rozválíme do válečků a po dvou je stočíme do pletýnek. Obalíme v cukru a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu