Diples

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Skořice mletá
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 dl Med včelí
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.58 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 918 kcal
  • Sacharidy 182 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 489.1 mg
  • Vláknina 33282 mg
  • Vitamín A 33282 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse nejprve vyšleháme vajíčka, postupně přidáváme mouku, až vyhněteme tuhé těsto, které rozdělíme na 9 dílů a necháme asi hodinu odstát.

  • 2

    Vyválíme tenké těsto, které rozkrájíme na plátky zhruba 3 cm široké a 10 cm dlouhé. Tyto plátky osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova a necháme vykapat na papírový ubrousek.

  • 3

    Z medu a vody uděláme sirup, ve kterém každý plátek rychle namočíme a posypeme cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu