Jablečné bochánky se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Cukr skořicový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 163.7 mg
  • Vláknina 3148.8 mg
  • Vitamín A 3148.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme máslo a cukr a důkladně utřeme. Přidáme vejce a mléko, přisypeme mouku společně s práškem do pečiva a nastrouhaná jablka a jen zlehka promícháme.

  • 2

    Připravené těsto dáme do máslem vymazaných formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 15 minut. Ještě teplé bochánky posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu