Anýzové suchary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 84.9 mg
  • Vláknina 2659.7 mg
  • Vitamín A 2659.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem mícháme asi 30 minut do pěny. Přisypeme hrubou mouku, přidáme podle chuti anýz a vše promícháme.

  • 2

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pomalu pečeme.

  • 3

    Upečený suchar vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu