Suchary z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 15 g Cukr vanilka
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr skořicový
  • 300 g Ovesné vločky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 286.6 mg
  • Vláknina 5676 mg
  • Vitamín A 5676 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Potom přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva podlouhlé bochníky a položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečené bochníky necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a sušíme ve vyhřáté troubě při otevřených dvířkách.

  • 3

    Krajíčky posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu