Sladké hřebínky s kynutého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr skořicový
  • 13 g Droždí sušené
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.02 l Olej slunečnicový
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.05 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 158.2 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 979.4 mg
  • Vitamín A 979.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

  • 2

    Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.

  • 3

    Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře k receptu