Pagáče z chlebového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Droždí
  • 60 g Cukr skořicový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 240 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 234.7 mg
  • Vláknina 7166.7 mg
  • Vitamín A 7166.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s teplým mlékem rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné máslo, nakonec přidáme kvásek a vypracujeme chlebové těsto. Řádně prohněteme, zaprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 3

    Z těsta vyválíme tenčí placku, ze které skleničkou vykrajujeme kolečka. Na rozpáleném plátu pečeme z obou stran dozlatova.

  • 4

    Pagáče rozdělíme na talíře, polijeme sladkou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu