Makové rohlíčky z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 500 g Brambory
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 160 g Cukr moučkový
  • 100 g Mák mletý
  • 80 g Cukr moučkový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1294 kcal
  • Sacharidy 196 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 194 g
  • Cholesterol 170.7 mg
  • Draslík 1177.8 mg
  • Vláknina 26235.5 mg
  • Vitamín A 26235.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout a poté jemně nastrouháme.

  • 2

    Nejprve připravíme makovou náplň. Mletý mák uvaříme v mléce dohusta. Stále mícháme. Do uvařeného máku přidáme skořici, med, rum, cukr, promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    V míse utřeme máslo s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl, citronovou kůru, brambory a promícháme. Poté směs přendáme na vál a vypracujeme hladké a pružné těsto.

  • 4

    Z těsta vyválíme placku, nakrájíme na menší čtverce, do středu dáme makovou náplň a zavineme do tvaru rohlíčku.

  • 5

    Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Horké obalujeme v cukru s vanilkou.

Komentáře k receptu