Máslový trdelník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 50 g Cukr moučkový
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 ml Ocet vinný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 239.4 mg
  • Draslík 28.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kysanou smetanu, špetku soli a ocet. Vypracujeme těsto a necháme chvíli uležet. Z těsta uválíme tenký plát, nařežeme na tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní lahve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Trdlo s těstem vyjmeme, trdlo opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout.

  • 2

    Posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku, a podáváme.

Komentáře k receptu