Pečení hadi z Římova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 750 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Ořechy vlašské
  • 500 g Cukr moučkový
  • 10 g Hera
  • 250 g Mandle loupané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Amonium
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 0.5 polévková lžíce Hřebíček
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1465 kcal
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 253.2 mg
  • Vláknina 14684 mg
  • Vitamín A 14684 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet.

  • 2

    Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut.

  • 3

    Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé.

Komentáře k receptu