Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka polohrubá
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 98.8 mg
  • Vláknina 2753.3 mg
  • Vitamín A 2753.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme.

  • 2

    Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček.

  • 3

    Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi.

  • 4

    Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy.

  • 5

    Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé.

Komentáře k receptu