Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka bezlepková
  • 40 g Cukr krystal
  • 280 g Mouka bezlepková Mantler
  • 20 g Droždí sušené
  • 2 g Sůl
  • 100 ml Olej stolní
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 213.1 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 7590 mg
  • Vitamín A 7590 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.

  • 2

    Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.

  • 3

    Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.

Komentáře k receptu