Šafránový chléb

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 300 g Cukr krupice
  • 50 g Droždí
  • 2 g Šafrán
  • 150 g Hrozinky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1.2 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 173.7 mg
  • Vláknina 5817.8 mg
  • Vitamín A 5817.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí s trochou cukru rozpustíme v teplém mléce a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, nakrájeným máslem, 1 vejcem a šafránem a uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté v teple hodinu kynout. Potom vhněteme hrozinky, 2/3 nasekaných mandlí a znovu necháme půl hodiny kynout. Z vykynulého těsta vypracujeme 3 bochánky, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme nasekanými mandlemi a necháme na plechu ještě půl hodiny kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.

Komentáře k receptu