Anýzové podkovy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Citronová kůra
  • 500 g Cukr moučkový
  • 40 g Anýz mletý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 188.5 mg
  • Draslík 140.2 mg
  • Vláknina 7138.8 mg
  • Vitamín A 7138.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni ušleháme vejce, vodu, cukr, citronovou šťávu a kůru do pěny. Ochutíme anýzem a postupně vmícháme mouku. Vypracované těsto necháme hodinu uležet a potom vyválíme na silný plát. Z něj tvořítkem vykrajujeme proužky, které zahneme do tvaru podkovy a rozložíme na máslem vymazaný plech. Necháme 12 hodin uležet a potom upečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Komentáře k receptu