Smažené briošky s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Kompot třešňový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Briošky máslové
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 736 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 128.5 mg
  • Vláknina 3375 mg
  • Vitamín A 3375 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 88.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešňový kompot (vypeckovaný) i se šťávou v rendlíku smícháme s cukrem a na mírném plameni za stálého míchání svařujeme do zhoustnutí.

  • 2

    V mezičase v míse rozšleháme vejce s cukrem, mlékem a solí. Ve směsi namočíme briošky ze všech stran a smažíme na másle po obou stranách.

  • 3

    Horké briošky podáváme přelité třešňovou omáčkou.

Komentáře k receptu