Vusrkchejchle - chléb s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Perník
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 1575 mg
  • Vitamín A 1575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 175.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat 8 krajíců chleba, které překrojíme na poloviny. V misce vyšleháme v mléku vejce s moukou, pepřem a solí do hladkého těstíčka.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody. Krajíčky chleba namáčíme do těstíčka a vhazujeme je do vroucí vody. Jakmile se chleba ve vodě několikrát otočí (4-5 sekund), vyjmeme ho, dáme na talíře, potřeme máslem, posypeme nastrouhaným perníkem a podáváme.

Komentáře k receptu