Brioškový chléb s mátou a tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 207 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 10 g Droždí sušené
  • 100 g Máta
  • 40 ml Sirup Monin - mátový
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 149.9 mg
  • Vláknina 6149.3 mg
  • Vitamín A 6149.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ušlehaná vejce, přidáme mouku, cukr, sůl a tvaroh, zalijeme mátovým sirupem a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme droždí a nasekanou čerstvou mátu, nastavíme program na sladký chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu