Briošky plněné čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Droždí sušené
  • 100 g Čokoláda mléčná
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 8736 mg
  • Vitamín A 8736 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 159.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a sušené droždí, hnětením vypracujeme na hladké těsto. Tabulku čokolády rozlámeme na proužky a každý zabalíme do kusu těsta, které jsme rozdělili na 5 dílů. Hotové briošky rozložíme na plech, necháme hodinu kynout. Pečeme 20 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů.

Komentáře k receptu