Hrozinkové bagetky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr krupice
  • 3 g Sůl
  • 140 g Mouka žitná bílá
  • 125 g Mouka chlebová
  • 5 g Droždí sušené
  • 80 g Hrozinky
  • 170 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 193.1 mg
  • Vláknina 7402.5 mg
  • Vitamín A 7402.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, hrozinky a oba druhy mouky. Vmícháme sušené droždí a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.

  • 2

    Z těsta vytvoříme bagetky, obalíme v žitné mouce (20g) a rozložíme na plech, necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 20 stupňů.

Komentáře k receptu