Kukuřičný chléb pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mouka kukuřičná
  • 500 ml Podmáslí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.35 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 97.2 mg
  • Vláknina 1598 mg
  • Vitamín A 1598 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 230°C. Pekáček vymažeme olejem. V misce smícháme kukuřičnou mouku a cukr s práškem do pečiva, sodou, solí.

  • 2

    Ve druhé misce rozšleháme vejce s podmáslím a vlijeme ke směsi kukuřičné mouky, následně rozmícháme do hladka.

  • 3

    Vzniklé těsto vlijeme do pekáčku na tuk, vložíme do trouby a pečeme, dokud povrch nezhnědne. Krájíme na kousky a podáváme.

Komentáře k receptu