Ruské makovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Vlašské ořechy
  • 300 g Mák mletý
  • 200 g Med včelí
  • 150 g Kandované ovoce
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 234.5 mg
  • Vláknina 12560 mg
  • Vitamín A 12560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu.

  • 3

    Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm.

  • 4

    Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem.

Komentáře k receptu