Mandlové žemličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 246.1 mg
  • Draslík 176.1 mg
  • Vláknina 5480 mg
  • Vitamín A 5480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, 2 žloutků, mletých mandlí a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme silnější proužky a splétáme je po třech jako žemle. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem.

  • 3

    Žemličky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu