Kynuté kroužky bagels

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 balení Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 41.4 mg
  • Vláknina 2932 mg
  • Vitamín A 2932 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.

  • 4

    Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.

  • 5

    V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.

  • 6

    Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

  • 7

    Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu