Slávinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 21 g Droždí
  • 400 g Pohanková mouka hladká
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Citrónová kůra
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 140.6 mg
  • Vláknina 1716 mg
  • Vitamín A 1716 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Do pekárny vlijeme všechny tekuté suroviny, poté přidáme sypké, rozdrobené droždí a změklé máslo. Zapneme na program „těsto“.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, utvoříme 4 bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme alespoň 15 minut kynout.

  • 4

    Poté bochánky rozválíme na placky, každou rozdělíme na 6 výsečí. Každou výseč srolujeme do tvaru rohlíčku (ze širší strany k užší).

  • 5

    Rohlíčky obalíme v bílku, který jsme rozšlehali s cukrem, poté v drobně sekaných mandlích. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.

Komentáře k receptu