Briošky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Droždí sušené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mák - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 179.4 mg
  • Draslík 65.6 mg
  • Vláknina 8473 mg
  • Vitamín A 8473 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“.

  • 3

    Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu.

Komentáře k receptu