Jidáše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 42 g Droždí
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 297.8 mg
  • Vláknina 6613.3 mg
  • Vitamín A 6613.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.

  • 3

    Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.

  • 4

    Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.

Komentáře k receptu