Jablečné rohlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 30 g Cukr moučkový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 7889.3 mg
  • Vitamín A 7889.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 2

    V míse smícháme mouku se špetkou soli, moučkovým cukrem, žloutkem, rozpuštěnou vlahou Herou (nebo máslem) a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl rozválíme na kulatý plát, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Na širší část každého dílu položíme trochu hrubě nastrouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je a ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Těsto s náplní stáčíme ke špičce do tvaru rohlíku.

  • 4

    Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.

Komentáře k receptu