Čokoládový chlebík s cukrem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 384 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Čokoládové kousky
  • 50 g Cukr krystal
  • 200 g Cukr moučka
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Voda pitná
  • 2.25 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 20.9 mg
  • Vláknina 3003.9 mg
  • Vitamín A 3003.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V domácí pekárně necháme vypracovat těsto: na dno dáme sůl, vejce, rozpuštěné ale studené máslo (pouze 60 g, zbytek půjde do náplně), mléko, voda, vanilkový extrakt, poté zasypeme moukou, cukrem krystal a droždím. Spustíme program těsto.

  • 2

    Mezitím si vymažeme pekáček o velikosti zhruba 20x13 cm (například na biskupský chlebíček).

  • 3

    Vykynuté těsto roválíme do délky 30 cm a šířky 50 cm.

  • 4

    Tento plát těsta potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, čokoládovými kousky, muškátovým oříškem a skořicí. Poté těsto nakrájíme na šest stejně velkých plátků. Naskládáme je na sebe a opět nakrájíme na šest stejných dílů. Měli bychom tak dostat šest čtverců. Ty naskládáme do připraveného pekáčku. Necháme 45 minut kynout.

  • 5

    Pečeme 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  • 6

    Po vychlazení podáváme.

Komentáře k receptu