Staročeské hnětynky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.0625 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.125 kg Máslo čerstvé
  • 0.125 kg Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 59.2 mg
  • Vláknina 149.6 mg
  • Vitamín A 149.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí smícháme se lžičkou cukru, přilijeme vlažnou smetanu a necháme vykynout.

  • 2

    Smícháme máslo, žloutky, vykynutý kvásek, zbylou smetanu a mouku. Z těsta vyválíme plát silný asi 1/2cm a vykrajujeme různé tvary. Necháme vykynout.

  • 3

    Nakonec hnětynky potřeme vejcem a zvolna pečeme. Hotové zdobíme kandovaným ovocem.

  • 4

    Pečivo necháme uležet až 7 dnů.

Komentáře k receptu