Smažené jablkové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy lískové
  • 2 g Sůl
  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 10 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr skořicový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 50 ml Víno jablečné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Víno bílé
  • 0.88 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 337.1 mg
  • Vláknina 10970 mg
  • Vitamín A 10970 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 12.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, namleté oříšky a nakonec postupně vmícháme olej, víno a žloutky. Těsto vyšleháme dohladka a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Zatím jablka opatrně od stopky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná. Zalijeme citronovou šťávou, jablečným vínem, posypeme cukrem a necháme chvilku louhovat. Před použitím do těsta vmícháme ušlehaný sníh z bílků, jednotlivé prstence jablek v těstíčku namočíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Necháme okapat na sítu od zbytečného oleje a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu