Jablka v rumovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda pitná
  • 20.42 ml Olej rostlinný
  • 70 kávová lžička Olej rostlinný
  • 6 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 240.3 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kolečka. Nad párou umícháme vejce s ostatními surovinami na řidší těstíčko.

  • 2

    Plátky jablek namáčíme v připraveném těstíčku, smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

  • 3

    Podáváme přelité karamelem.

  • 4

    Karamel připravíme rozpuštěním cukru v rendlíku, vmícháme vodu a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, až vznikající karamel zezlátne a mírně zhoustne.

Komentáře k receptu