Křehké bramborové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 332.3 mg
  • Vláknina 3677 mg
  • Vitamín A 3677 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory (bez slupky) dobře rozmačkáme, abychom neměli hrudky.

  • 2

    Slaninu pokrájenou na kostičky vypražíme, tuk slijeme. Potřebujeme 3 lžíce tuku.

  • 3

    Rozmačkané brambory dáme na pomoučený vál a zapracujeme do nich mouku, tuk ze slaniny a sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které vyválíme na sílu 1 cm a nakrájíme na trojúhelníky a čtverce (variací může být více).

  • 4

    Vykrojené tvary poskládáme na plech, který jsme slabě vymazali olejem. Pak těsto potřeme vodou, posypeme kmínem a propícháme vidličkou. Dáme ho péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 220 °C přibližně 3-5 minut.

  • 5

    Upečené pečivo podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu